Gm

En plats för föräldrar

Growingminds samlar den senaste kunskapen, forskning och ger verktyg för att just dina barn skall bygga självkänsla, utvecklas och leva hållbart

Om oss

Bryter du ner ditt barns självkänsla?

8 av 10 vuxna berömmer barn på ett sätt som riskerar att skada deras motivation. Galet men sant. Låt Erik berätta mer. Klicka för en mycket intressant kortfilm på 2 minuter!

Följ oss på Facebook!

I vår blogg och på sociala medier publicerar vi varje vecka nya användbara forskningsinsikter och intressanta filmer. Följ oss gärna på Facebook och Youtube!

Growingminds på mjölkpaket

Growingminds och Arla samarbetar med att sprida kunskap om hur barn och vuxna kan bli lyckligare. Här presenterar vi texter som familjer läser vid frukostbord runt om i Sverige och vår kursledare Malin Rapp fördjupar med fler tips.

Läs mer

Hur stärker du dina barn?

Denna film på 2 minuter gör forskningsinsikter om beröm och mindset enkla att förstå och använda sig av. Detta är verkligen värt att dela med andra föräldrar. Hur vi väljer att berömma våra barn har stark inverkan på deras val och förhållningssätt i livet.

Hur kan vi hjälpa våra barn att hantera stress?

Growingminds träffar stressforskaren Walter Osika som berättar hur vi föräldrar kan stärka våra barn inför situationer med stress. Klicka, titta och dela gärna denna film på två minuter med dina vänner!

Att våga be om hjälp

Går det att tänka på ett visst sätt för att må bättre? Utbildaren Malin Rapp ger i denna video två konkreta råd till hur vi kan hjälpa barn och ungdomar bli bättre på att se lösningar i svåra situationer och våga be om hjälp när de stöter på motgångar.

Hjälp dina barn att växa!

Hjärn- och motivationsforskaren Ann Rudman förklarar på 2 minuter varför det är så viktigt för barn och ungdomar att möta utmaningar och annat härligt som upplevs vara svårt i vardagen. Se, dela och inspirera!

Hur får man barn att läsa läxor?

Erik Fernholm berättar om en forskningsinsikt som alla vuxna borde känna till och som gör det mer meningsfullt för barn att vilja plugga. I synnerhet när det känns svårt! Klicka för en mycket intressant kortfilm på 3 minuter. Like:a och dela gärna med dina vänner!