G0091181

SKÄRGÅRDSHELG PÅ ÖN EKSKÄRET

Tre dagar med kunskap, inspiration och upplevelser i unik skärgårdsgårdsmiljö den 10-12 mars 2017

KURSEN

‘Grow your minds - together’ är en kurshelg där barn och vuxna lär sig hur de själva fungerar och hur de fungerar tillsammans. Kursen vänder sig till mammor, pappor, plastvuxna, farfäder, mormödrar och extra-paranteser och deras viktiga ungar.

Viktigt! Detta är inte en kurs för hela familjen - utan ett tillfälle för dig som vuxen att stärka relationen till ETT barn, för att på så sätt stärka relationen till andra i er närhet. Vi önskar att deltagande barn är i åldrarna 10-12 år.

Antal deltagare på kursen kommer att vara 12 vuxna och 12 barn, och respektive par bor tillsammans i varsitt dubbelrum.

Under kursen kommer vi att nyfiket utforska hur det är att vara vuxen och barn i det samhälle vi lever i. Vi lär oss bl.a. forskningsbeprövade strategier att träna empati, mod och tacksamhet. Dagarna varvas med roliga aktiviteter och tid för samtal och reflektion. Kvällarna avslutas runt lägerelden - eller i bastu för de som vill!

Ni leds av ett team bestående av fem erfarna ledare, som gemensamt brinner för att skapa sammanhang för vuxna och barn att växa - tillsammans . Våra utbildare är experter på att förklara motivationsforskning, kognitiv neurovetenskap och positiv psykologi - så att alla förstår. Intressanta teoripass varvas med aktiviteter där vi tillsammans undersöker hur forskningens insikter kan användas - hemma i vår vardag.

PRIS

Helpension i dubbelrum: 3500:-/person.
Kursavgift: 3250:-/person.

Totalpris 1 vuxen + 1 barn: 13.500:- inkl. moms.

ANMÄLAN

Anmälan sker via detta anmälningsformulär

SCHEMA

Fredag
Vi samlas kl. 14.15 vid Danderyds sjukhus för gemensam färd med buss till Åsättra brygga eller om man åker egen bil så är det samling ca kl. 15.45 vid Åsättra brygga. Där tar vi alla en båt till ön Ekskäret, en resa som tar ca 20 min.

På Ekskäret kommer vi under kvällen lära känna varandra bättre genom aktiviteter både ute och inne, samt bekanta oss med ön och anläggningen. Vi avslutar de gemensamma aktiviteterna ca 20.30. Det kommer att finnas möjlighet att basta och bada för de som vill efter det.

Lördag
Vi startar kl. 09.00 med frukost. Under dagen kommer vi att både vara ute och inne och varva samtal med lekar/äventyr. Vi kommer att snacka, umgås, lattja, äta mat och lära oss om hjärnan och om varandra. Kvällen avslutas med gemensam aktivitet vid vattnet.

Söndag
Vi fortsätter på samma sätt under söndagen fram till kl. 14.00 då kursen avslutas. Vi anländer Danderyds sjukhus ca 15.30.

NÅGRA RÖSTER FRÅN TIDIGARE DELTAGARE

"Vi har aldrig tidigare delat så innerliga tankar på ett så lättsamt sätt.." - förälder

”Jag tar med mig minnet av att höra hur min son vågade säga vad han kände...¨ - förälder

"Jag har lärt mig att samarbeta mer med min pappa här...och att kunna lita och lyssna på varandra" - barn

"Jag fick berätta för min mamma vad hennes styrkor är. Det var fint..." - barn

"Det var jättekul att få vara själv med min mamma utan mina syskon!" - barn

"Nu vill jag involvera hela familjen!" - förälder

"Det blev lite av en nystart på livet..." - förälder

KURSENS LEDARE

Alexandra Berg
Tvåbarnsmamma, erfaren processledare med fokus på värderingar, kommunikation och inre motivation. Lyhörd lyssnare, erfaren chef och egenföretagare. Brinner för att skapa kontakt på djupet mellan människor, bortom våra yttre och inre olikheter.

Roger Hansson
Fyrbarnsfar som har arbetat professionellt med barn och ungdomar i 30 år. Erfaren chef, utvecklare och coach. Certifierad utbildare i neuroledarskap. Brinner för att hjälpa (små och stora) människor att nå sin fulla potential.

Magnus Åkerlind
Tvåbarnspappa, pedagog och social entreprenör. Jobbar med kommunikation och har under åren producerat film, kampanjer, gymnasieturnéer, tidningsmagasin, events och spel. Anställd på Growingminds sedan 1,5 år. Brinner för att göra "komplicerad" forskning tillgänglig och förståelig för alla.

Elin Dynevall
Arbetar med säkerhet inom kriminalvården. Utbildad Äventyrspedagog som brinner för friluftsliv och att utveckla grupper.

Amanda Ernström
Utbildad Äventyrspedagog. Tidigare arbetat inom butik och som guide för olika grupper och människor i alla åldrar. Brinner för att fler människor ska komma ut i naturen och få testa på allt roligt som finns att göra där.

KONTAKT

Har du några frågor kontakta gärna projektledaren Magnus Åkerlind, [email protected], 0733660446.

PLATSEN EKSKÄRET

Ekskärets unika konferensanläggning ligger mitt i Äpplarö naturreservat i Stockholms mellanskärgård, ungefär en kilometer norr om Finnhamn och i höjd med Ljusterö. Ön är tillräckligt stor för att du ska hitta en alldeles egen plats för reflektion och samtidigt lagom liten för nära gemenskap och goda samtal. På Ekskäret finns inga andra besökare än de personer man är där tillsammans medvilket skapar en känsla av samhörighet och ger avskildhet och ro, samtidigt som det finns möjligheter till egna aktiviteter som bad, bastu och paddling.

Läs mer om Ekskäret här, www.on.ekskaret.se.