Tre kartonger med Arla beskrivningar

Lyckligare med Arla

October 28, 2015
|
Growingminds

Growingminds och Arla samarbetar för att hjälpa Sveriges barn och unga att må bättre. Nu i vinter kommer vi på yogurt- och mjölkpaket tipsa alla om vad man kan göra för att bli lyckligare. Tillsammans med experter inom neurovetenskap och pedagogik vill Arla inspirera alla vuxna att ta sig tid att samtala med sina barn om vad som är viktigt på riktigt.

Varje dag hör vi om hur den psykiska ohälsan ökar bland barn och unga. Men det finns mycket vi vuxna kan göra för att stärka våra barn i deras vardag. Vi kan skapa enkla vanor som gör stor skillnad!

Över hela Sverige sitter varje morgon familjer vid frukostbordet och läser på yogurt- och mjölkpaket. Vuxna och barn samtalar om stort och smått. Under november och december kommer man kunna läsa och prata om vad som får barn och unga att må bra och bli lyckligare.

På paketen ger Growingminds konkreta tips på vad man kan göra varje dag för att bli lyckligare. Vi berättar om vilken attityd man ska ha för att orka när livet blir tufft. Men också om hur man kan prata med sig själv för att frigöra sköna må bra-hormoner i hjärnan.

På Growingminds.se förklarar vår expert Malin Rapp mer djupgående om hur våra barn fungerar och hur vi kan hjälpa dem att må bra på lång sikt. Där kan du också hitta mer intressant läsning om barn och ungas välmående.

För mer material och konkreta verktyg att använda hemma vid ditt köksbord, klicka här!

Growingminds

Growingminds samlar den senaste kunskapen, forskning och ger verktyg för att just dina barn skall bygga självkänsla, utvecklas och leva hållbart.