Vi växer – tillsammans

Growingminds är en växande plattform för alla oss vuxna som vill utvecklas i vårt föräldraskap och stötta barn i deras lärande. Genom tankeväckande forskningsinsikter utforskar vi nyfiket hur vi kan växa som föräldrar - tillsammans med våra barn.

En glad kvinna håller i ett barn i sina armar utomhus i solnedgång

Insikter som alla vuxna borde känna till

Dagligen möts vi föräldrar av åsikter om hur vi borde eller inte borde förhålla oss till våra barn. Men vad är gamla sanningar som tål att omprövas? Och vad kan vi verkligen lita på är goda vägar framåt? I lyckoforskningens brus – vilka är de verkliga pärlorna som vi alla vuxna borde känna till?

Med några av Sveriges främsta forskare inom motivation, kognitiv neurovetenskap och positiv psykologi sållar Growingminds bland forskningsresultat för att hitta vad som verkar vara viktigt på riktigt.

Tillsammans med våra kloka utbildare förklarar vi de mest användbara forskningsinsikterna i filmer, animationer, artiklar och infograhpics. Du kan också följa och gilla oss på Facebook och Youtube.

 

Vi samarbetar med forskare och utbildare

Growingminds samlar forskare som är nyfikna på att förstå vad som driver oss människor att göra gott och må väl. Tillsammans med CSS: Karolinska Institutets ‘Centrum för social hållbarhet’ tittar vi bl.a. på forskning kring empati och självmedkänsla. I nära samarbete med Petter Gustavssons forskargrupp på Karolinska Institutet tittar vi på hur vuxna kan bidra till att unga känner mer motivation och meningsfullhet i sin skolgång.
– Möt våra forskare!

Growingminds samlar utbildare med expertis att förklara användbar forskning så att vi alla förstår. Hos oss möter du vana föreläsare och inspiratörer som omvandlar torra forskningsresultat till intressanta insikter att använda i din vardag.
– Möt våra inspiratörer!

 

Kontakt

Magnus Åkerlind, projektledare
+46733660446
magnus@growingminds.se

 

Vi växer tillsammans

Growingminds utgår från idén att hållbar samhällsutveckling sker genom personlig utveckling. Vi brinner för att förändra förutsättningarna för våra barn och unga – genom dig som förälder. Detta gör vi tillsammans med andra kloka individer – som alla arbetar för att skapa en mänskligare värld!

 

Stiftelsen Ekskäret – Arenor för hållbar utveckling
Stiftelsen Ekskäret skapar initiativ och arenor med en ambition att stimulera hållbar utveckling på såväl individ- som samhällsnivå. Stiftelsen verkar tillsammans med utvalda kunskapspartners från näringsliv, akademi och ideell sektor.
– Läs mer om Stiftelsen Ekskäret!

 

Bättre Skolor – Välmående ger resultat
Growingminds är ett projekt som har vuxit fram ur det arbete och de erfarenheter som Bättre Skolor gjort de senaste åren. Att må bra är en förutsättning för att prestera bra. Det gäller såväl lärare som elever. Därför jobbar stiftelsen Bättre Skolor med att stötta lärare och skolor med den ledande forskningen från kognitiv neurovetenskap och positiv psykologi. Målet är att skapa en skola som kan ta tillvara ungas drivkrafter, kreativitet, nyfikenhet och förmågor. Och framförallt få elever och lärare att må bra.

 

Impact Studios – Film för ett samhälle i förändring, i centrala Stockholm
Impact Studios är ett centralt beläget produktionsbolag med egen filmstudio som ligger mitt i Stockholm.

 

Protus Camps – Sommarläger för ungdomar
Utan att ha färdiga svar på allt, utforskar alla på Protus Camps livets stora frågor under sköna dagar i naturnära miljö. Allvar när det är som roligast alltså…
– Läs mer om Protus!


Yogobe – för föräldrar, familjer och barn
En onlinetjänst med videor, kunskap och gemenskap som ger dig tillgång till vägledning inom yoga, meditation och träning på dina villkor.
– Läs mer om Yogobe!


Ungdomar.se – En av Sveriges största digitala plattformar för unga
Här hänger varje vecka 80 000 ungdomar och diskuterar grejer i forumet, ställer frågor i stöd och svar, bloggar och läser artiklar. Vem du än är, är du hjärtligt välkommen!
– Läs mer om Ungdomar.se!


SelfLeaders – Kompetensutveckling i värderingsstyrt självledarskap
SelfLeaders hjälper organisationer, ledare och medarbetare att växa genom självledarskap och värderingsstyrning.
– Läs mer om Selfleaders!